Śledź śmietankowy składniki przepis przygotowanie tradycyjnych śledzi w śmietanie

 

Śledź śmietankowy składniki przepis przygotowanie tradycyjnych śledzi w śmietanie

 

Składniki do przygotowania potrawy Śledź śmietankowy - tradycyjne śledzie w śmietanie:

6 solonych filetów śledziowych,

szklanka śmietany 18%,

kilka koktajlowych pomidorków,

1 cebula,

łyżeczka soku z cytryny,

1 łyżka oleju,

łyżeczka musztardy,

odrobina mielonego pieprzu,

papryka zielona

 

Śledź śmietankowy składniki przepis przygotowanie tradycyjnych śledzi w śmietaniezdjęcie potrawy: Śledź śmietankowy składniki przepis przygotowanie tradycyjnych śledzi w śmietanieSałatka śledziowa składniki przepis sposób przygotowania

 

 

 

Przygotowanie potrawy Śledź śmietankowy -tradycyjne śledzie w śmietanie:

Filety śledziowe dokładnie umyj, mocz przez godzinę w zimnej wodzie. Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Śledzie odcedź, opłucz, pokrój na cząstki, ułóż na półmisku, skrop sokiem z cytryny, na brzegu półmiska ułóż pomidorki. Śmietanę wymieszaj z musztardą, olejem, cebulką, dopraw pieprzem, wyłóż na śledzie.

Udekoruj śledzie pokrojoną w paski papryką lub koktajlowymi pomidorami.

 

Zobacz w menu podobne przepisy do: Śledź śmietankowy składniki przepis przygotowanie tradycyjnych śledzi w śmietanie

Polski

Wigilia Boże Narodzeni składniki przepisy przygotowanie potraw wypieki ciasta ciasteczka wypieki baby mazurki

Przygotowanie smakołyków Wigilia Boże Narodzeni przepisy na świąteczne potrawy

Wigilia Boże Narodzeni tradycyjne obyczaje świąteczne

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki