Ryby smażone w zalewie składniki przepis przygotowanie

 

Ryby smażone w zalewie składniki przepis przygotowanie

 

Składniki do przygotowania potrawy Ryby smażone w zalewie:

80 dag filetów z mintaja lub morszczuka,

2 jajka,

szklanka mąki pszennej,

sól

 

Na zalewę do przygotowania ryb w zalewie:

mały koncentrat pomidorowy, 1 litr wody, 2 obrane i pokrojone w kostkę: cebulki, marchewki i pietruszki; 2 łyżki cukru, 1 łyżka oleju, 2 liście laurowe, 3 ziarna ziela angielskiego, 1 łyżeczka soli, 1/2 łyżeczki vegety, 1/2 łyżeczki pieprzu, 1/2 małego kieliszka octu

 

Ryby smażone w zalewie składniki przepis przygotowaniezdjęcie potrawy: Ryby smażone w zalewie składniki przepis przygotowanie

 

Przygotowanie potrawy Ryby smażone w zalewie:

Rozmąć jajko, dodaj do niego 1/4 łyżeczki soli i odrobinę pieprzu. Filety usmaż na patelni panierując uprzednio w jajku i mące.

Wszystkie składniki zalewy prócz octu wymieszaj w garnku i gotuj na małym ogniu, aż warzywa będą miękkie. Na koniec dodaj ocet i gotuj jeszcze przez chwilę. Odstaw do ostygnięcia. Usmażone filety zalej zimną zalewą. Wstaw do lodówki na 12 godzin.

Powyjęciu z lodówki potrawa: Ryby smażone w zalewie - jest gotowa do spożycia.

 

Zobacz podobne przepisy kulinarne do: Ryby smażone w zalewie składniki przepis przygotowanie

Polski

Wigilia Boże Narodzeni składniki przepisy przygotowanie potraw wypieki ciasta ciasteczka wypieki baby mazurki

Przygotowanie smakołyków Wigilia Boże Narodzeni przepisy na świąteczne potrawy

Wigilia Boże Narodzeni tradycyjne obyczaje świąteczne

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki