Karp pieczony z ziołami Wigilia Boże Narodzenie - składniki, przepis, przygotowanie

Polski

 

Karp pieczony z ziołami Wigilia Boże Narodzenie - składniki, przepis, przygotowanie

 

Składniki do przygotowania potrawy świątecznej: Karp pieczony z ziołami Wigilia Boże Narodzenie - składniki, przepis, przygotowanie

1 karp (bez wnętrzności i łusek),

3 łyżki oleju,

1 łyżka tymianku,

1 łyżka majeranku,

1 łyżeczka bazylii,

1 łyżka posiekanej natki pietruszki,

sól,

pieprz

Karp pieczony z ziołami Wigilia Boże Narodzenie - składniki, przepis, przygotowanie zdjęcie

 

 

 

zdjęcie potrawy świątecznej - idealnej na stół wigilijny: Karp pieczony z ziołami Wigilia Boże Narodzenie - składniki, przepis, przygotowanie

 

 

 

 

Przygotowanie potrawy wigilijnej Karp pieczony z ziołami Wigilia Boże Narodzenie - składniki, przepis, przygotowanie:

Zioła wymieszaj w miseczce. Karpia przed pieczeniem dokładnie umyj i osusz. Natrzyj karpia z zewnątrz i od wewnątrz olejem, posyp ziołami solą i pieprzem. Zawiń karpia w papier do pieczenia, przełóż na blachę do pieczenia i wstaw do piekarnika na około 60 minut w temp. 190 stopni.

Po wyjęciu odwiń upieczonego karpia z papieru przekładając na stosowne naczynie.

Możesz udekorować upieczonego karpia wigilijnego posiekaną natką pietruszki, szczypiorkiem i koperkiem.

WESOŁYCH ŚWIĄT! Karp pieczony z ziołami Wigilia Boże Narodzenie - składniki, przepis, przygotowanie!

Zobacz podobne przepisy kulinarne, wigilijne do: Karp pieczony z ziołami Wigilia Boże Narodzenie - składniki, przepis, przygotowanie

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki