Karp pieczony z ziołami Wigilia Boże Narodzenie - składniki, przepis, przygotowanie

 

Karp pieczony z ziołami Wigilia Boże Narodzenie - składniki, przepis, przygotowanie

 

Składniki do przygotowania potrawy świątecznej: Karp pieczony z ziołami Wigilia Boże Narodzenie - składniki, przepis, przygotowanie

1 karp (bez wnętrzności i łusek),

3 łyżki oleju,

1 łyżka tymianku,

1 łyżka majeranku,

1 łyżeczka bazylii,

1 łyżka posiekanej natki pietruszki,

sól,

pieprz

Karp pieczony z ziołami Wigilia Boże Narodzenie - składniki, przepis, przygotowanie zdjęcie

 

 

 

zdjęcie potrawy świątecznej - idealnej na stół wigilijny: Karp pieczony z ziołami Wigilia Boże Narodzenie - składniki, przepis, przygotowanie

 

 

 

 

Przygotowanie potrawy wigilijnej Karp pieczony z ziołami Wigilia Boże Narodzenie - składniki, przepis, przygotowanie:

Zioła wymieszaj w miseczce. Karpia przed pieczeniem dokładnie umyj i osusz. Natrzyj karpia z zewnątrz i od wewnątrz olejem, posyp ziołami solą i pieprzem. Zawiń karpia w papier do pieczenia, przełóż na blachę do pieczenia i wstaw do piekarnika na około 60 minut w temp. 190 stopni.

Po wyjęciu odwiń upieczonego karpia z papieru przekładając na stosowne naczynie.

Możesz udekorować upieczonego karpia wigilijnego posiekaną natką pietruszki, szczypiorkiem i koperkiem.

WESOŁYCH ŚWIĄT! Karp pieczony z ziołami Wigilia Boże Narodzenie - składniki, przepis, przygotowanie!

Zobacz podobne przepisy kulinarne, wigilijne do: Karp pieczony z ziołami Wigilia Boże Narodzenie - składniki, przepis, przygotowanie

Polski

Wigilia Boże Narodzeni składniki przepisy przygotowanie potraw wypieki ciasta ciasteczka wypieki baby mazurki

Przygotowanie smakołyków Wigilia Boże Narodzeni przepisy na świąteczne potrawy

Wigilia Boże Narodzeni tradycyjne obyczaje świąteczne

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki