Karp pieczony z ogórkiem składniki przepis przygotowanie

 

 

Karp pieczony z ogórkiem składniki przepis przygotowanie

 

Składniki do przygotowania potrawy Karp pieczony z ogórkiem :

1 karp (bez wnętrzności i łusek),

3-4 konserwowe ogórki,

3 łyżki oleju, garść pokrojonego szczypiorku,

2 łyżki posiekanej natki pietruszki,

2 łyżki posiekanego koperku,

sól,

pieprz

 

Karp pieczony z ogórkiem składniki przepis przygotowaniezdjęcie: Karp pieczony z ogórkiem składniki przepis przygotowanie

 

 

Przygotowanie potrawy Karp pieczony z ogórkiem:

Karpia dokładnie umyj i osusz. Natrzyj go z zewnątrz i od wewnątrz olejem, posyp solą i pieprzem. Ogórki pokrój w paski, po czym włóż je do środka ryby. Zawiń karpia w papier do pieczenia, połóż na blachę do pieczenia i wstaw do piekarnika na około 60 minut.

Po wyjęciu odwiń karpia z papieru przekładając na stosowne naczynie.

Karpia pieczonego z ogórkiem możesz udekorować posiekaną natką pietruszki, szczypiorkiem lub koperkiem.

 

Zobacz podobne przepisy kulinarne do: Karp pieczony z ogórkiem składniki przepis przygotowanie

Polski

Wigilia Boże Narodzeni składniki przepisy przygotowanie potraw wypieki ciasta ciasteczka wypieki baby mazurki

Przygotowanie smakołyków Wigilia Boże Narodzeni przepisy na świąteczne potrawy

Wigilia Boże Narodzeni tradycyjne obyczaje świąteczne

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki