Marchewkowa golonka - golonka z indyka przepis składniki przygotowanie

 

Marchewkowa golonka - golonka z indyka przepis składniki przygotowanie

 

Składniki do przygotowania potrawy:

2 golonki z indyka,

2 łyżki oleju,

pieprz,

sól,

mielona słodka papryka,

pół łyżeczki majeranku,

1 łyżka mąki pszennej,

pół łyżeczki bazylii,

1/2 kg makaronu,

5 dużych marchewek

 

 

Marchewkowa golonka - golonka z indyka przepis składniki przygotowaniezdjęcie potrawy: Marchewkowa golonka - golonka z indyka przepis składniki przygotowanie

 

 

 

Przygotowanie potrawy Marchewkowa golonka - golonka z indyka:

Golonki włóż do garnka, zalej ją wodą, dodaj 1/3 łyżeczki soli, gotuj przez 30 minut. Następnie dodaj obraną i pokrojoną marchewkę. Po kolejnych 10 minutach paprykę oraz pokrojony czosnek. Całość gotuj pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie. Jeżeli ubędzie wody w garczku trzeba jej dolać. Do wywaru dodaj mąkę wymieszaną w wodzie (1/2 szklanki wody, 1 łyżka mąki pszennej). Dokładnie wymieszaj. Na koniec dodaj majeranek, bazylię, sól i pieprz - do smaku. Gotuj jeszcze przez około 5 minut.

Makaron ugotuj w wodzie ze szczyptą soli (około 8 minut). Wyłóż makaron na talerze. Obok makaronu połóż mięso: marchewkową golonkę - golonkę z indyka, ugotowaną marchewkę.

Potrawę: Marchewkowa golonka - golonka z indyka polej sosem. Smacznego!

 

Zobacz w menu podobne przepisy kulinarne do: Marchewkowa golonka - golonka z indyka przepis składniki przygotowanie.

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a