Marchewkowa golonka - golonka z indyka przepis składniki przygotowanie

 

Marchewkowa golonka - golonka z indyka przepis składniki przygotowanie

 

Składniki do przygotowania potrawy:

2 golonki z indyka,

2 łyżki oleju,

pieprz,

sól,

mielona słodka papryka,

pół łyżeczki majeranku,

1 łyżka mąki pszennej,

pół łyżeczki bazylii,

1/2 kg makaronu,

5 dużych marchewek

 

 

Marchewkowa golonka - golonka z indyka przepis składniki przygotowaniezdjęcie potrawy: Marchewkowa golonka - golonka z indyka przepis składniki przygotowanie

 

 

 

Przygotowanie potrawy Marchewkowa golonka - golonka z indyka:

Golonki włóż do garnka, zalej ją wodą, dodaj 1/3 łyżeczki soli, gotuj przez 30 minut. Następnie dodaj obraną i pokrojoną marchewkę. Po kolejnych 10 minutach paprykę oraz pokrojony czosnek. Całość gotuj pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie. Jeżeli ubędzie wody w garczku trzeba jej dolać. Do wywaru dodaj mąkę wymieszaną w wodzie (1/2 szklanki wody, 1 łyżka mąki pszennej). Dokładnie wymieszaj. Na koniec dodaj majeranek, bazylię, sól i pieprz - do smaku. Gotuj jeszcze przez około 5 minut.

Makaron ugotuj w wodzie ze szczyptą soli (około 8 minut). Wyłóż makaron na talerze. Obok makaronu połóż mięso: marchewkową golonkę - golonkę z indyka, ugotowaną marchewkę.

Potrawę: Marchewkowa golonka - golonka z indyka polej sosem. Smacznego!

 

Zobacz w menu podobne przepisy kulinarne do: Marchewkowa golonka - golonka z indyka przepis składniki przygotowanie.

Polski

Wigilia Boże Narodzeni składniki przepisy przygotowanie potraw wypieki ciasta ciasteczka wypieki baby mazurki

Przygotowanie smakołyków Wigilia Boże Narodzeni przepisy na świąteczne potrawy

Wigilia Boże Narodzeni tradycyjne obyczaje świąteczne

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki