Ryba duszona z chrzanem składniki, przepis, przygotowanie

Polski

 

Ryba duszona z chrzanem składniki, przepis, przygotowanie

 

Składniki do przygotowania Ryba duszona z chrzanem:

1 kg ryby (morszczuk, mintaj, sandacz),

2 łyżki chrzanu tartego,

3 łyżki masła,

1/2 szklanki śmietany,

sól,

pieprz

Ryba duszona z chrzanem składniki, przepis, przygotowanie

zdjęcie Ryba duszona z chrzanem składniki, przepis, przygotowanie

 

 

 

 

 

 

 

Przygotowanie potrawy Ryba duszona z chrzanem:

Rybę oczyść, pokrój, posól. Ułóż w rondlu, obkładając masłem (margaryną) i tartym chrzanem. Duś pod przykryciem na wolnym ogniu. Uważaj, aby ryba nie rozsypała się i nie przywarła do rondla. Na koniec dopraw solą i pieprzem, zalej śmietaną. Wyłóż na talerz.

Rybę duszoną z chrzanem - podawaj z pieczywem.

 

Zobacz w menu podobne artykuły do: Ryba duszona z chrzanem składniki, przepis, przygotowanie

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki