Ryba duszona z chrzanem składniki, przepis, przygotowanie

 

Ryba duszona z chrzanem składniki, przepis, przygotowanie

 

Składniki do przygotowania Ryba duszona z chrzanem:

1 kg ryby (morszczuk, mintaj, sandacz),

2 łyżki chrzanu tartego,

3 łyżki masła,

1/2 szklanki śmietany,

sól,

pieprz

Ryba duszona z chrzanem składniki, przepis, przygotowanie

zdjęcie Ryba duszona z chrzanem składniki, przepis, przygotowanie

 

 

 

 

 

 

 

Przygotowanie potrawy Ryba duszona z chrzanem:

Rybę oczyść, pokrój, posól. Ułóż w rondlu, obkładając masłem (margaryną) i tartym chrzanem. Duś pod przykryciem na wolnym ogniu. Uważaj, aby ryba nie rozsypała się i nie przywarła do rondla. Na koniec dopraw solą i pieprzem, zalej śmietaną. Wyłóż na talerz.

Rybę duszoną z chrzanem - podawaj z pieczywem.

 

Zobacz w menu podobne artykuły do: Ryba duszona z chrzanem składniki, przepis, przygotowanie

Polski

Wigilia Boże Narodzeni składniki przepisy przygotowanie potraw wypieki ciasta ciasteczka wypieki baby mazurki

Przygotowanie smakołyków Wigilia Boże Narodzeni przepisy na świąteczne potrawy

Wigilia Boże Narodzeni tradycyjne obyczaje świąteczne

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki