Zupa śledziowa składniki przepis sposób przygotowania zupa ze śledzia

 

Zupa śledziowa składniki przepis sposób przygotowania zupa ze śledzia

 

Składniki do przygotowania potrawy Zupa śledziowa składniki przepis sposób przygotowania zupa ze śledzia:

kilka śledzi z beczki,

2 cebulki,

2 ząbki czosnku,

listek laurowy,

bazylia,

6 ziaren pieprzu,

5 ziaren ziela angielskiego,

sól,

cukier,

kwasek cytrynowy

 

 

zdjęcie - Zupa śledziowa składniki przepis sposób przygotowania zupa ze śledzia Zupa śledziowa składniki przepis sposób przygotowania zupa ze śledzia

 

 

Przygotowanie potrawy Zupa śledziowa:

Śledzie wypatrosz (mleczu i ikry nie wyrzucaj, odłóż na bok), nie usuwaj grzbietów, wymyj, chwilę wymocz w wodzie. Zagotuj 3 litry wody, dodaj obrane i pokrojone w plastry cebule, roztarty mlecz i ikrę, czosnek i przyprawy do smaku. Zabiel mlekiem. Gotuj przez 10 minut. Do gorącego wywaru dodaj śledzie pokrojone w plastry. Garnek zakryj i odstaw na kilka godzin w chłodne miejsce. Na głębokie talerze wyłóż śledzie wyjęte z zupy tuż przed podaniem i zalej zimną zupą. Podaj do niej gorące ziemniaki ugotowane w mundurkach, po obraniu posypane pieprzem.

 

Zobacz podobne przepisy do: Zupa śledziowa składniki przepis sposób przygotowania zupa ze śledzia

Polski

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki