Zupa rybna kwaśna - składniki, przepis, przygotowanie

Zupa rybna kwaśna - składniki, przepis, przygotowanie

 

Zupa rybna kwaśna - składniki, przepis, przygotowanie

Składniki do przygotowania potrawy Zupa rybna kwaśna - składniki, przepis, przygotowanie:

1 i 1/2 kg ryby,

2 cebule,

2 marchewki,

2 pietruszki,

1/2 szklanki kwaśnej śmietany,

2 żółtka,

sok z cytryny,

bułka na grzanki,

sól, pieprz,

natka pietruszki

 

zdjęcie potrawy: Zupa rybna kwaśna - składniki, przepis, przygotowanie

zdjęcie potrawy: Zupa rybna kwaśna - składniki, przepis, przygotowanie

 

 

 

 

 

 

 

 

Przygotowanie potrawy Zupa rybna kwaśna - składniki, przepis, przygotowanie:

Umyte i obrane warzywa ugotuj w 2 litrach osolonej wody, następnie dodaj oprawioną i pokrojoną rybę.

Po 20 minutach odcedź wywar (do oddzielnego pojemnika - garnka). Z ugotowanej ryby wyjmij ości.

Ugotowane warzywa przetrzyj przez sito i wraz z kawałkami ryby włóż do wywaru. Zupę z ryby zagotuj, zdejmij z ognia i połącz żółtkiem roztrzepanym ze śmietaną. Dodaj sok z cytryny i dopraw do smaku.

Zupę rybną podawaj z grzankami, posyp natką pietruszki.

 

Zobacz w bocznym menu podobne artykuły do: zdjęcie potrawy: Zupa rybna kwaśna - składniki, przepis, przygotowanie

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a