Zupa rybna kwaśna - składniki, przepis, przygotowanie

Zupa rybna kwaśna - składniki, przepis, przygotowanie

 

Zupa rybna kwaśna - składniki, przepis, przygotowanie

Składniki do przygotowania potrawy Zupa rybna kwaśna - składniki, przepis, przygotowanie:

1 i 1/2 kg ryby,

2 cebule,

2 marchewki,

2 pietruszki,

1/2 szklanki kwaśnej śmietany,

2 żółtka,

sok z cytryny,

bułka na grzanki,

sól, pieprz,

natka pietruszki

 

zdjęcie potrawy: Zupa rybna kwaśna - składniki, przepis, przygotowanie

zdjęcie potrawy: Zupa rybna kwaśna - składniki, przepis, przygotowanie

 

 

 

 

 

 

 

 

Przygotowanie potrawy Zupa rybna kwaśna - składniki, przepis, przygotowanie:

Umyte i obrane warzywa ugotuj w 2 litrach osolonej wody, następnie dodaj oprawioną i pokrojoną rybę.

Po 20 minutach odcedź wywar (do oddzielnego pojemnika - garnka). Z ugotowanej ryby wyjmij ości.

Ugotowane warzywa przetrzyj przez sito i wraz z kawałkami ryby włóż do wywaru. Zupę z ryby zagotuj, zdejmij z ognia i połącz żółtkiem roztrzepanym ze śmietaną. Dodaj sok z cytryny i dopraw do smaku.

Zupę rybną podawaj z grzankami, posyp natką pietruszki.

 

Zobacz w bocznym menu podobne artykuły do: zdjęcie potrawy: Zupa rybna kwaśna - składniki, przepis, przygotowanie

Polski

Wigilia Boże Narodzeni składniki przepisy przygotowanie potraw wypieki ciasta ciasteczka wypieki baby mazurki

Przygotowanie smakołyków Wigilia Boże Narodzeni przepisy na świąteczne potrawy

Wigilia Boże Narodzeni tradycyjne obyczaje świąteczne

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki