Pomidorowa z papryką

Pomidorowa z papryką przypis, składniki i sposób przygotowania zupy

 

Pomidorowa z papryką

Składniki do przygotowania zupy Pomidorowa z papryką:

10 pomidorów,

1 czerwona papryka,

1 zielona papryka,

1/2 kg wieprzowiny,

1 średnia cebula,

1 ząbek czosnku,

1 ogórek,

miąższ z 2 kromek chleba,

3 szklanki wody,

4 łyżki oliwy,

2 łyżki soku z cytryny,

sól,

pieprzPomidorowa z papryką przypis, składniki i sposób przygotowania zupy

 

 

 

zdjęcie Pomidorowa z papryką przypis, składniki i sposób przygotowania zupy

 

 

 

 

 

Przygotowanie zupy Pomidorowa z papryką:

Obierz cebulę, ogórka i czosnek. Umyj, sparz i obierz ze skórki pomidory. Z umytych papryk usuń gniazda nasienne, wszystkie warzywa pokrój w kostkę i ugotuj w wodzie razem z mięsem.

Gdy warzywa i mięso będą miękkie dodaj przecier pomidorowy. Całość zalej wodą, dodaj namoczony wodą chleb, sok z cytryny. Gotuj około 15 minut.

Przestudź. Dodaj oliwę. Zmiksuj i dopraw do smaku. Podawaj Pomidorową z papryką na ciepło z grzankami lub z makaronem.

 

zobacz podobne artykuły do: Pomidorowa z papryką

Polski

Wigilia Boże Narodzeni składniki przepisy przygotowanie potraw wypieki ciasta ciasteczka wypieki baby mazurki

Przygotowanie smakołyków Wigilia Boże Narodzeni przepisy na świąteczne potrawy

Wigilia Boże Narodzeni tradycyjne obyczaje świąteczne

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki