Kluski z makiem - makaron makowy

Przygotowanie potrawy Kluski z makiem - makaron makowy

 

Składniki do przygotowania potrawy Kluski z makiem - makaron makowy:

40 dag makaronu nitki,

1/2 szklanki maku,

1 łyżka cukru,

sól 

zdjęcie potrawy Kluski z makiem - makaron makowy

zdjęcie potrawy Kluski z makiem - makaron makowy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Przygotowanie potrawy Kluski z makiem - makaron makowy:

Wodę zagotuj z 1/2 łyżeczki soli, wsyp makaron i ugotuj. Makaron musi być nie za twardy i nie za miękki, dlatego podczas gotowania sprawdzaj i wyjmij makaron we właściwym momencie (zwykle makaron gotuje się 3-8 minut).

Odcedź, przelej zimną wodą. Mak ugotuj, odsącz, wymieszaj z makaronem i łyżką cukru.

Posyp makaron makie, możesz dodać odrobinę cukru.

 

Zobacz podobne artykuły do: Przygotowanie potrawy Kluski z makiem - makaron makowy

Polski

Wigilia Boże Narodzeni składniki przepisy przygotowanie potraw wypieki ciasta ciasteczka wypieki baby mazurki

Przygotowanie smakołyków Wigilia Boże Narodzeni przepisy na świąteczne potrawy

Wigilia Boże Narodzeni tradycyjne obyczaje świąteczne

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki