Karp pieczony w warzywach składniki przepis przygotowanie karpia na Wigilię

Karp pieczony w warzywach

Karp pieczony w warzywach składniki przepis przygotowanie karpia na Wigilię

 

Składniki do przygotowania potrawy Karp pieczony w warzywach:

1 karp,

2 marchewki,

1 pietruszka,

3 łyżki oleju,

garść pokrojonego szczypiorku,

2 łyżki posiekanej natki pietruszki,

2 łyżki posiekanego koperku,

sól,

pieprz

 

zdjęcie smacznej, tradycyjnej potrawy Karp pieczony w warzywach zdjęcie smacznej, tradycyjnej potrawy Karp pieczony w warzywach na Wigilię

 

Przygotowanie smacznej, tradycyjnej potrawy Karp pieczony w warzywach:

Karpia dokładnie umyj, oczyść z łusek i wnętrzności. Natrzyj karpia z zewnątrz i od wewnątrz olejem.

Posyp karpia solą i pieprzem. Marchewki, pietruszkę i szczypiorek umyj, obierz ze skórki i pokrój na kawałeczki.

Karpia do upieczenia włóż do naczynia żaroodpornego. Obsyp karpia przygotowanymi warzywami.

Wstaw karpia do piekarnika, temperatura 210 stopni C. Piec karpia należy około 60 min - czas pieczenia zależy od temperatury pieczenia i wielkości karpia.

Po wyjęciu Karpia pieczonego, delikatnie przełóż karpia pieczonego na owalny talerz.

Obłóż Karpia pieczonego wigilijnego upieczonymi warzywami, posyp posiekaną natką pietruszki, szczypiorkiem i koperkiem.

 

Karp pieczony w warzywach - smacznego!

 

Zobacz w menu podobne przepisy kulinarne do: Karp pieczony w warzywach składniki przepis przygotowanie karpia na Wigilię

Polski

Wigilia Boże Narodzeni składniki przepisy przygotowanie potraw wypieki ciasta ciasteczka wypieki baby mazurki

Przygotowanie smakołyków Wigilia Boże Narodzeni przepisy na świąteczne potrawy

Wigilia Boże Narodzeni tradycyjne obyczaje świąteczne

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki