Flaczki łagodne tradycyjne flaczki przepis składniki przygotowanie

Polski

 

Flaczki łagodne tradycyjne flaczki przepis składniki przygotowanie

 

Składniki:

60 dag flaków wołowych, 2 kostki rosołowe, 3 ząbki czosnku, 1 duża marchew, pietruszka 1 łyżka mielonej papryki, 2 ziarenka ziela angielskiego, sól, pieprz, łyżka mąki pszennej, 1/5 kostki masła, natka pietruszki, 1/2 łyżki majeranku

 

Flaczki łagodne tradycyjne flaczki przepis składniki przygotowaniezdęjcie potrawy: Flaczki łagodne tradycyjne flaczki przepis składniki przygotowanie

 

 

 

Przygotowanie - przepis kulinarny Flaczki łagodne tradycyjne flaczki:

Flaki dokładnie oczyść, wrzuć do garnka z wrzącą wodą, obgotuj 2-3 razy po ok. 5-10 min., odcedź. Po obgotowaniu wyjmij, odsącz. Pokrój obraną marchewkę, pietruszkę i czosnek w paski, włóż do garnka z wodą, dodaj kostki rosołowe i gotuj do miękkości. Następnie dodaj flaki, mieloną paprykę, ziele angielskie, majeranek i zagotuj. Po zagotowaniu zmniejsz ogień, przykryj pokrywką i nadal gotuj, aż flaki zmiękną. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Mąkę zrumień na małej patelni na masełku, dodaj do flaczków. Podawaj gorące z pieczywem. Udekoruj natką pietruszki.

Flaczki łagodne staropolskie należą do grupy przepisów: swojskie przepisy kulinarne, smaczne i efektownie wyglądające - polecamy.

 

Zobacz w menu podobne przepisy do: Flaczki łagodne tradycyjne flaczki przepis składniki przygotowanie

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki