Flaczki łagodne tradycyjne flaczki przepis składniki przygotowanie

 

Flaczki łagodne tradycyjne flaczki przepis składniki przygotowanie

 

Składniki:

60 dag flaków wołowych, 2 kostki rosołowe, 3 ząbki czosnku, 1 duża marchew, pietruszka 1 łyżka mielonej papryki, 2 ziarenka ziela angielskiego, sól, pieprz, łyżka mąki pszennej, 1/5 kostki masła, natka pietruszki, 1/2 łyżki majeranku

 

Flaczki łagodne tradycyjne flaczki przepis składniki przygotowaniezdęjcie potrawy: Flaczki łagodne tradycyjne flaczki przepis składniki przygotowanie

 

 

 

Przygotowanie - przepis kulinarny Flaczki łagodne tradycyjne flaczki:

Flaki dokładnie oczyść, wrzuć do garnka z wrzącą wodą, obgotuj 2-3 razy po ok. 5-10 min., odcedź. Po obgotowaniu wyjmij, odsącz. Pokrój obraną marchewkę, pietruszkę i czosnek w paski, włóż do garnka z wodą, dodaj kostki rosołowe i gotuj do miękkości. Następnie dodaj flaki, mieloną paprykę, ziele angielskie, majeranek i zagotuj. Po zagotowaniu zmniejsz ogień, przykryj pokrywką i nadal gotuj, aż flaki zmiękną. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Mąkę zrumień na małej patelni na masełku, dodaj do flaczków. Podawaj gorące z pieczywem. Udekoruj natką pietruszki.

Flaczki łagodne staropolskie należą do grupy przepisów: swojskie przepisy kulinarne, smaczne i efektownie wyglądające - polecamy.

 

Zobacz w menu podobne przepisy do: Flaczki łagodne tradycyjne flaczki przepis składniki przygotowanie

Polski

Wigilia Boże Narodzeni składniki przepisy przygotowanie potraw wypieki ciasta ciasteczka wypieki baby mazurki

Przygotowanie smakołyków Wigilia Boże Narodzeni przepisy na świąteczne potrawy

Wigilia Boże Narodzeni tradycyjne obyczaje świąteczne

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki