Fasola tradycyjna z kapustą

Fasola tradycyjna z kapustą składniki, przepis, przygotowanie

Fasola tradycyjna z kapustą

Składniki do przygotowania potrawy Fasola tradycyjna z kapustą:

1 kg średniej fasoli,

1 kg kapusty kwaszonej,

3 łyżki masła,

cebula,

płaska łyżka mąki,

łyżeczka jarzynki,

pieprz,

mała łyżeczka cukru

 

 filmowy pokaz zdjęć: Fasola tradycyjna z kapustą składniki, przepis, przygotowanie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Przygotowanie potrawy Fasola tradycyjna z kapustą:

Kapustę włóż do garnka, opłucz w zimnej wodzie, odsącz i ponownie zalej niewielką ilością wody i ugotuj do miękkości.

W drugim garnku ugotuj fasolę w wodzie do miękkości. Następnie połącz te dwa składniki, tzn. fasolę i kapustę (odłóż trzy łyżki fasoli do osobnej miseczki i przetrzyj ją przez sitko) i gotuj dalej, dodaj jarzynkę, roztartą fasolę i cukier.

Na patelni rozgrzej masło, cebulę obierz i pokrój w kostkę, zrumień na maśle. Następnie dodaj mąkę, przesmaż, dokładnie wymieszaj. Otrzymaną zasmażkę wlej do kapusty z fasolą. Wymieszaj i gotowe. Smaczna potrawa - świąteczna jest już gotowa do spożywania: Fasola tradycyjna z kapustą.

 

Zobacz podobne do: Fasola tradycyjna z kapustą

Polski

Wigilia Boże Narodzeni składniki przepisy przygotowanie potraw wypieki ciasta ciasteczka wypieki baby mazurki

Przygotowanie smakołyków Wigilia Boże Narodzeni przepisy na świąteczne potrawy

Wigilia Boże Narodzeni tradycyjne obyczaje świąteczne

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki