Mini ryba gotowana składniki przepis przygotowanie

 

Mini ryba gotowana składniki przepis przygotowanie

 

Składniki do przygotowania potrawy Mini ryba gotowana:

2 torebki ryżu, 3 filety morszczuka, 2 ziarenka ziela angielskiego, liść laurowy, łyżka mąki pszennej, sól, pieprz, główka białej kapusty, jabłko, 2 marchewki, 1/2 łyżeczki suszonego koperku, łyżka cukru, natka pietruszki

 

Mini ryba gotowana składniki przepis przygotowaniezdjęcie potrawy: Mini ryba gotowana składniki przepis przygotowanie

 

 

Przygotowanie potrawy Mini ryba gotowana:

Kapustę dokładnie poszatkuj, opłucz, odsącz. Przełóż do wysokiego naczynia. Jabłko, jedną marchew umyj, obierz ze skórki i zetrzyj na tarce z dużymi oczkami, dodaj do kapusty, wsyp cukier i koperek, wymieszaj, odstaw.

Filety rybne obmyj w zimnej wodzie, pokrój w kostkę 2:2 cm., przełóż do rondla, zalej szklanką wody, dodaj umytą, obraną i pokrojoną w kostkę drugą marchew, ziele angielskie i listek laurowy, gotuj do miękkości. Łyżkę mąki rozprowadź w 1/2 szklanki wody i wlej do sosu, wymieszaj, zagotuj, dopraw do smaku solą i pieprzem. Ryba gotowana jest już gotowa.

Zagotuj 2 litry wody z 1/2 łyżeczki soli, włóż do niej torebki z ryżem i gotuj przez 20 minut na średnim ogniu. Wyjmij, odcedź, przełóż na talerze, polej przygotowanym sosem z mini kostką rybną, surówkę połóż obok ryżu.

 

Zobacz w menu podobne przepisy do: Mini ryba gotowana składniki przepis przygotowanie

Polski

Wigilia Boże Narodzeni składniki przepisy przygotowanie potraw wypieki ciasta ciasteczka wypieki baby mazurki

Przygotowanie smakołyków Wigilia Boże Narodzeni przepisy na świąteczne potrawy

Wigilia Boże Narodzeni tradycyjne obyczaje świąteczne

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki