Ryba smażona z kapustą składniki, przepis, przygotowanie

Polski

 

Ryba smażona z kapustą składniki, przepis, przygotowanie

 

Składniki Ryba smażona z kapustą składniki, przepis, przygotowanie:

3 płaty mrożonego mintaja,

1/2 szklanki oleju,

3/4 szklanki mąki pszennej,

jajko,

1 kg ziemniaków,

sól,

1/2 kg kapusty kiszonej z beczki,

1 duża marchew,

1 jabłko,

łyżka cukru,

3 łyżki masła,

łyżka bułki tartej

zdjęcie z przygotowania potrawy: Ryba smażona z kapustą składniki, przepis, przygotowanie

zdjęcie z przygotowania potrawy: Ryba smażona z kapustą składniki, przepis, przygotowanie

 

 

Przygotowanie potrawy: Ryba smażona z kapustą

Kapustę wypłucz jeden raz w zimnej wodzie, odcedź. Jabłko i marchew umyj, obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach, dodaj do kapusty, posyp cukrem. Wymieszaj i odstaw. Rybę - mintaja rozmroź, wypłucz w zimnej wodzie, odsącz z nadmiaru wody. Na jeden talerz wysyp mąkę, na drugim rozmąć jajko z odrobiną soli. Rozgrzej olej na patelni. Panieruj ryby w mące i jajku i smaż ryby na patelni z obydwu stron.

Ziemniaki obierz ze skórki, umyj. Włóż do garnka z osoloną wodą i gotuj przez 40-50 minut do miękkości. Odcedź.

Wyjmij na talerz porcję ziemniaków i smażonej ryby, polej uprzednio stopionym w rondelku masłem z przyrumienioną bułką tartą, surówkę połóż na talerzu obok ziemniaków.

 

Zobacz podobne przepisy na święta do: zdjęcie z przygotowania potrawy: Ryba smażona z kapustą składniki, przepis, przygotowanie

 

Zupy - potrawy na Wigilię i Boże Narodzenie

Zupa to zwykle pierwszy pokarm spożywany w trakcie Wigilii Bożego Narodzenia - tuż po opłatku. Zazwyczaj jest to zupa grzybowa lub owocowa. Zupą również rozpoczyna się obiad Noworoczny. W szczególności, gdy zbierze się na nim cała rodzina.

Barszcz wigilijny z uszkami

Zupa wigilijna z suszonych śliwek

Grzybowa wigilijna z suszonych grzybów

Barszczyk wigilijny

Zupa owocowa - potrawa na wieczerzę wigilijną - Boże Narodzenie

Zupa wiśniowa

Zupa wigilijna z suszu - potrawa na wieczerzę wigilijną - Boże Narodzenie

Ryby - przepisy kulinarne na Wigilię i Boże Narodzenie

Ryby są jednym z podstawowych posiłków spożywanych przez chrześcijan w trakcie świąt, w szczególności w trakcie Wigilii Bożego Narodzenia. Typowo polskim obyczajem jest spożywanie karpia w trakcie Wigilii. A tradycyjne przepisy kulinarne na potrawy z ryb - dają bardzo smakowite efekty.

Wigilijny karp

Karp gotowany

Karp na ostro

Karp czosnkowy na Wigilię i rodzinne Boże Narodzenie

Ryba wigilina smażona z kapustą

Pieczone dzwonki wigilijne

Bezmięsne - przepisy kulinarne na Wigilię i Boże Narodzenie

Potrawy bezmięsne zdecydowanie nie są zbyt mocno zakorzenione w naszej tradycji kulinarnej. Wyjątkiem jest Wigilia - na niej poz rybami nie może być podane jakiekolwiek inne mięso.

Pierogi wigilijne z grzybami - przepis na wigilijną potrawę

Wigilijna kutia - tradycyjny przepis na wigiliną potrawę

Pierogi z serem

Sos grzybowy wigilijny


Tradycyjne ciasta - przepisy kulinarne na Wigilię i Boże Narodzenie

Polskie ciasta są zawsze bardzo okazałe, kolorowe, a przede wszystkim: przepyszne!!! Potrawy, które idealnie pasują zarówno na Wigilię jak i na Nowy Rok.

Makowiec wigilijny z orzechami - tradycyjny przepis na Wigilię i Boże Narodzenie

Pączki wigilijne - potrawa- przepis na Wigilię i Boże Narodzenie

Sernik tradycyjny przepis wigilijny potrawa na Boże Narodzenie

Piernik świąteczny potrawa wigilijna- przepis

Drób - przepisy kulinarne na Wigilię i Boże Narodzenie

Zwolenników białego mięsa ciągle przybywa. W naszej tradycji - kurczaki i kaczki - potrawy, zawsze miały należyte miejsce na świątecznym stole.

Drób świąteczny w sosie grzybowym

Drób na Boże Narodzenie poswojsku

Kurczak na Boże Narodzenie z piekarnika

Dewolaje świąteczne z koperkiem

Drób z ziemniakami


Wieprzowina - przepisy kulinarne na Wigilię i Boże Narodzenie

Dania wieprzowe są to potrawy bardzo charakterystyczne dla rodzimej tradycji kulinarnej. Polecamy je w szczególności na Noworoczny, świąteczny obiad.

Kluski śląskie z wątróbką potrawa na Boże Narodzenie

Kotlet schabowy z ziemniaczkami potrawa i przepis na stół bożonarodzeniowy

Jabłkowa pieczeń schabowa - staropolska smakowita potrawa kulinarna - przepis bożonarodzeniowy

 

Bożego Narodzenia i Wigilii w Polsce - wiara, nadzieja, miłość - czy jest gdzieś piękniej i bardziej rodzinnie ?

Przepisy wigilijne - smaczne potrawy na Wigilię i Boże Narodzenie

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki