Kurczak z piekarnika na WIELKANOC - składniki, przepis, przygotowanie wielkanocnej potrawy

Kurczak z piekarnika na WIELKANOC - składniki, przepis, przygotowanie wielkanocnej rodzinnej potrawy

Składniki przepisu Kurczak z piekarnika na WIELKANOC:

1 duży kurczak,

łyżeczka majeranku,

łyżeczka tymianku,

łyżeczka słodkiej papryki,

sól,

pieprz,

3 łyżki oleju

 

 

 

 

zdjęcie Kurczak z piekarnika na WIELKANOC - składniki, przepis, przygotowanie wielkanocnej potrawy

 

 

 

 

 

Przygotowanie tradycyjnej potrawy Kurczak z piekarnika:

Majeranek, tymianek i paprykę wymieszaj w miseczce. Umytego i oczyszczonego całego kurczaka (bez wnętrzności) wysmaruj olejem, następnie obsyp go wymieszanymi ziołami na zewnątrz i w środku, posyp też solą i pieprzem.

Umieść kurczaka na specjalnym pręcie rożna i unieruchom go za pomocą widelców rożna. Wstaw kurczaka do piekarnika z rożnem i upiecz w temperaturze 220 stopni przez ok. 70-80 minut.

Rodzinna Wielkanoc - obiad? Pieczony kurczak idealnie nadaje się na stół wielkanocny.

 

Zobacz w bocznym menu podobne przepisy kulinarne do: Kurczak z piekarnika na WIELKANOC - składniki, przepis, przygotowanie wielkanocnej potrawy

Polski

Wigilia Boże Narodzeni składniki przepisy przygotowanie potraw wypieki ciasta ciasteczka wypieki baby mazurki

Przygotowanie smakołyków Wigilia Boże Narodzeni przepisy na świąteczne potrawy

Wigilia Boże Narodzeni tradycyjne obyczaje świąteczne

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki