Żołądki z ryżem składniki przepis przygotowanie potrawy

 

Żołądki z ryżem składniki przepis przygotowanie potrawy

 

Składniki do przygotowania potrawy Żołądki z ryżem składniki przepis przygotowanie potrawy
:

50 dag żołądków drobiowych,

liść laurowy,

2 ziarenka ziela angielskiego,

1/2 łyżeczki ziół prowansalskich,

2 ząbki czosnku,

sól,

pieprz,

2 torebki ryżu

 

Żołądki z ryżem składniki przepis przygotowanie potrawy zdjęcie potrawy: Żołądki z ryżem składniki przepis przygotowanie potrawy

 

 

Przygotowanie potrawy Żołądki z ryżem:

Żołądki oczyść i dokładnie umyj. Przełóż żołądki do garnka z osoloną wodą, dodaj liść laurowy, ziele angielskie i gotuj, aż żołądki będą miękkie. Mąkę pszenną dokładnie wymieszaj w 1/2 szklanki zimnej wody, wlej do wywaru. Dodaj zioła i obrany, drobno pokrojony czosnek, wymieszaj i zagotuj. Ewentualnie dopraw do smaku solą i pieprzem.

W osobnym garnku wstaw 2 litry wody, dodaj 1 płaską łyżeczkę soli. Gdy woda zacznie wrzeć włóż ryż i gotuj go przez 20 minut. Odcedź, wyjmij z torebek, przełóż ryż talerze, polej sosem, połóż żołądki.

Żołądki z ryżem podaj z zestawem surówek.

 

Zobacz w bocznym menu podobne przepisy kulinarne do: Żołądki z ryżem składniki przepis przygotowanie potrawy

Polski

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki