Żołądki z ryżem składniki przepis przygotowanie potrawy

 

Żołądki z ryżem składniki przepis przygotowanie potrawy

 

Składniki do przygotowania potrawy Żołądki z ryżem składniki przepis przygotowanie potrawy
:

50 dag żołądków drobiowych,

liść laurowy,

2 ziarenka ziela angielskiego,

1/2 łyżeczki ziół prowansalskich,

2 ząbki czosnku,

sól,

pieprz,

2 torebki ryżu

 

Żołądki z ryżem składniki przepis przygotowanie potrawy zdjęcie potrawy: Żołądki z ryżem składniki przepis przygotowanie potrawy

 

 

Przygotowanie potrawy Żołądki z ryżem:

Żołądki oczyść i dokładnie umyj. Przełóż żołądki do garnka z osoloną wodą, dodaj liść laurowy, ziele angielskie i gotuj, aż żołądki będą miękkie. Mąkę pszenną dokładnie wymieszaj w 1/2 szklanki zimnej wody, wlej do wywaru. Dodaj zioła i obrany, drobno pokrojony czosnek, wymieszaj i zagotuj. Ewentualnie dopraw do smaku solą i pieprzem.

W osobnym garnku wstaw 2 litry wody, dodaj 1 płaską łyżeczkę soli. Gdy woda zacznie wrzeć włóż ryż i gotuj go przez 20 minut. Odcedź, wyjmij z torebek, przełóż ryż talerze, polej sosem, połóż żołądki.

Żołądki z ryżem podaj z zestawem surówek.

 

Zobacz w bocznym menu podobne przepisy kulinarne do: Żołądki z ryżem składniki przepis przygotowanie potrawy

Polski

Wigilia Boże Narodzeni składniki przepisy przygotowanie potraw wypieki ciasta ciasteczka wypieki baby mazurki

Przygotowanie smakołyków Wigilia Boże Narodzeni przepisy na świąteczne potrawy

Wigilia Boże Narodzeni tradycyjne obyczaje świąteczne

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki