Czarnina (czernina) tradycyjna smaczna potrawa zupa z krwi kaczki

Czarnina (czernina) tradycyjna

Czarnina (czernina) tradycyjna swojska smaczna potrawa - zupa z krwi kaczki

 

Składniki do przygotowania potrawy Czarnina (czernina) tradycyjna:

1 i 1/2 kg mięsa z białej kaczki (lub całą kaczkę),

krew z kaczki, 3 łyżeczki soku z cytryny lub 2 łyżeczki octu,

1 kg włoszczyzny (marchewka, pietruszka, itp.),

2 duże śliwki,

1 duże jabłko,

1 łyżka mąki,

sól,

pieprz czarny mielony,

1/2 łyżeczki cukru

 

 pokaz zdjęć: Czarnina (czernina) tradycyjna swojska smaczna potrawa zupa z krwi kaczki

 

Przygotowanie potrawy Czarnina (czernina) tradycyjna:

Świeżą krew z kaczki wymieszaj z sokiem z cytryny, żeby nie skrzepła. Kaczkę oczyść i umyj.

Włoszczyznę obierz i opłucz.

Mięso z kaczki włóż do dużego garczka i zalej wodą (tak, aby nie wystawało ponad powierzchnię wody). Dodaj czarny mielony pieprz, szczyptę cukru, posól i gotuj na małym ogniu, pod przykryciem, przez około 50 minut (lub dłużej - aż do miękkości mięsa).

Owoce umyj, obierz ze skórki i pokrój w ćwiartki. Do wywaru dodaj włoszczyznę, owoce, wlej krew, zapraw mąką wymieszaną z 1/2 szklanki zimnej wody i gotuj jeszcze przez około 15 minut. I .. Twoja czernina jest już gotowa!

Czarninę (czerninę) tradycyjną przypraw solą, pieprzem i cukrem.

Czarninę (czerninę) tradycyjną podawaj z makaronem.

 

Zobacz w menu podobne przepisy kulinarne do: Czarnina (czernina) tradycyjna smaczna potrawa zupa z krwi kaczki

Polski

Wigilia Boże Narodzeni składniki przepisy przygotowanie potraw wypieki ciasta ciasteczka wypieki baby mazurki

Przygotowanie smakołyków Wigilia Boże Narodzeni przepisy na świąteczne potrawy

Wigilia Boże Narodzeni tradycyjne obyczaje świąteczne

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki