Barszcz czerwony składniki przepis przygotowanie

 

 

Barszcz czerwony składniki przepis przygotowanie

 

Składniki przepisu Barszcz czerwony:

1 litr wody,

kostka rosołowa,

3 średnie buraki,

średnia marchewka,

mała pietruszka,

1/2 małego pora,

sól,

łyżeczka octu,

majeranek

 

 

 

 

 

 

Przygotowanie potrawy Barszcz czerwony:

Warzywa umyj, obierz, przekrój na pół. Zalej je wrzącą wodą, dodaj kostkę rosołową i gotuj do miękkości. Odlej wywar do drugiego garnka. (Jarzyny można wykorzystać do sałatki jarzynowej. Jeżeli chcesz, żeby warzywa nie były zabarwione na bordowo, musisz ugotować buraki osobno i na koniec połączyć wywary). Dopraw do smaku, dodaj łyżkę octu, odrobinę majeranku, zagotuj i gotowe.

 

Podaj potrawę Barszcz czerwony z makaronem.

 

Zobacz w menu podobne przepisy do: Barszcz czerwony składniki przepis przygotowanie

Polski

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki