Barszcz czerwony składniki przepis przygotowanie

 

 

Barszcz czerwony składniki przepis przygotowanie

 

Składniki przepisu Barszcz czerwony:

1 litr wody,

kostka rosołowa,

3 średnie buraki,

średnia marchewka,

mała pietruszka,

1/2 małego pora,

sól,

łyżeczka octu,

majeranek

 

 

 

 

 

 

Przygotowanie potrawy Barszcz czerwony:

Warzywa umyj, obierz, przekrój na pół. Zalej je wrzącą wodą, dodaj kostkę rosołową i gotuj do miękkości. Odlej wywar do drugiego garnka. (Jarzyny można wykorzystać do sałatki jarzynowej. Jeżeli chcesz, żeby warzywa nie były zabarwione na bordowo, musisz ugotować buraki osobno i na koniec połączyć wywary). Dopraw do smaku, dodaj łyżkę octu, odrobinę majeranku, zagotuj i gotowe.

 

Podaj potrawę Barszcz czerwony z makaronem.

 

Zobacz w menu podobne przepisy do: Barszcz czerwony składniki przepis przygotowanie

Polski

Wigilia Boże Narodzeni składniki przepisy przygotowanie potraw wypieki ciasta ciasteczka wypieki baby mazurki

Przygotowanie smakołyków Wigilia Boże Narodzeni przepisy na świąteczne potrawy

Wigilia Boże Narodzeni tradycyjne obyczaje świąteczne

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki