Zupa winogronowa przepis składniki przygotowanie

Zupa winogronowa przepis składniki przygotowanie

 

 

Składniki do przygotowania potrawy Zupa winogronowa przepis składniki przygotowanie:

 

30 dag winogron, 2 łyżki cukru, litr wody, laseczka cynamonu, kawałek skórki pomarańczy, kawałek skórki cytryny

 

 

Przygotowanie potrawy Zupa winogronowa :

 

Przygotuj syrop, gotując 1 szklankę wody z cukrem, skórką pomarańczy i cytryny oraz laseczką cynamonu przez 5 minut, uzyskany syrop odcedź przez sito do drugiego garnka. Obierz winogrona ze skórki, usuń pestki, zalej 3 szklankami wody i zagotuj. Następnie wymieszaj z przygotowanym syropem. Podawaj na ciepło lub jako chłodnik.

 

zdjęcie: Zupa winogronowa przepis składniki przygotowanie Makaron z cukrem przepis składniki przygotowanie dzieci niejadki niejadek

 

 

To był tradycyjny przepis: Zupa winogronowa przepis składniki przygotowanie

 

Zobacz podobne przepisy do: Zupa winogronowa przepis składniki przygotowanie

 

Polski

Wigilia Boże Narodzeni składniki przepisy przygotowanie potraw wypieki ciasta ciasteczka wypieki baby mazurki

Przygotowanie smakołyków Wigilia Boże Narodzeni przepisy na świąteczne potrawy

Wigilia Boże Narodzeni tradycyjne obyczaje świąteczne

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki