Wigilijna kutia jak zrobić przepis składniki przygotowanie na wigilię

Wigilijna kutia jak zrobić przepis składniki przygotowanie na wigilię

Kutia - wigilijna tradycyjna potrawa

 

Składniki na przygotowanie - przepis na Wigilijna kutia:

30 dag maku, 10 dag ziaren pszenicy, 20 dag miodu, 5 dag rodzynek, 2 łyżki migdałów, 3 łyżki orzechów włoskich, 2 łyżki kandyzowanych wiśni, łyżka skórki pomarańczowej pokrojonej w kostkę, łyżka skórki cytrynowej, garść suszonych śliwek pokrojonych w kostkę, cukier waniliowy, sok z cytryny, kruche ciasteczka lub makaron

zdjęcie potrawy Wigilijna kutia - przpis, składniki, przygotowanie zdjęcie potrawy Wigilijna kutia - przpis, składniki, przygotowanie

 

 

Przygotowanie potrawy Wigilijna kutia:

Ziarna pszenicy na kutię wigilijną zalej wodą i mocz przez noc, następnie ugotuj i odsącz.

Mak na kutię wigilijną ugotuj, dwukrotnie zmiel, wymieszaj z pszenicą, połącz z miodem i bakaliami. Przypraw sokiem z cytryny i cukrem waniliowym.

Podawaj kutię wigilijną z kruchymi ciasteczkami lub makaronem.

Zobacz podobne przepisy kulinarne do: Wigilijna kutia jak zrobić przepis składniki przygotowanie na Wigilię Bożego Narodzenia

Polski

Wigilia Boże Narodzeni składniki przepisy przygotowanie potraw wypieki ciasta ciasteczka wypieki baby mazurki

Przygotowanie smakołyków Wigilia Boże Narodzeni przepisy na świąteczne potrawy

Wigilia Boże Narodzeni tradycyjne obyczaje świąteczne

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki