Ryba karp w galarecie na Wigilię składniki przepis przygotowanie święta

Ryba w galarecie - składniki, przepis, przygotowanie

Ryba karp w galarecie na Wigilię składniki przepis przygotowanie święta

Składniki do przygotowania potrawy Ryba karp w galarecie na Wigilię składniki przepis przygotowanie:

1 kg karpia,

jarzyny (marchew, seler, pietruszka),

ziele angielskie,

pieprz,

listek laurowy,

sól,

łyżeczka żelatyny

Zdjęcie: Ryba karp w galarecie na Wigilię składniki przepis przygotowanie świętaRyba karp w galarecie na Wigilię składniki przepis przygotowanie święta

 

Przygotowanie potrawy Ryba karp w galarecie :

Karpia oczyść z łusek i wnętrzności, pokrój w kawałki.

Jarzyny obierz, pokrój w talarki, przełóż do garnka, zalej wodą i ugotuj razem z zielem angielskim, listkiem laurowym i 1/3 łyżeczki soli.

Do wywaru włóż kawałki karpia i wolno gotuj.

Po ostygnięciu wyjmij z ryby karpia ości.

Porcje ryby karpia ułóż na półmisku, ozdób plasterkami warzyw z wywaru. Wywar przecedź przez gęste sito, dopraw do smaku solą i pieprzem, dodaj rozpuszczoną w gorącej wodzie żelatynę. Tak przygotowanym wywarem zalej ostrożnie rybę, aby nie popsuć dekoracji. I już Ryba karp w galarecie jest gotowa.

 

Zobacz w menu poniżej podobne do: Ryba karp w galarecie na Wigilię składniki przepis przygotowanie święta

Polski

Wigilia Boże Narodzeni składniki przepisy przygotowanie potraw wypieki ciasta ciasteczka wypieki baby mazurki

Przygotowanie smakołyków Wigilia Boże Narodzeni przepisy na świąteczne potrawy

Wigilia Boże Narodzeni tradycyjne obyczaje świąteczne

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki