Pierogi z jagodami składniki przepis jak zrobić pierogi

Polski

Pierogi z jagodami składniki przepis jak zrobić pierogi

 

 

Składniki do przygotowania potrawy Pierogi z jagodami:

 

30 dag mąki, 2 jajka, 2/3 szklanki ciepłej, przegotowanej wody, 1/2 litra jagód, cukier, sól

Przygotowanie potrawy Pierogi z jagodami:

 

Jagody umyj, dodaj do nich trzy łyżki cukru, wymieszaj.

Zagnieć ciasto z mąki, jajek, soli i ciepłej wody.

Ciasto na pierogi z jagodami podsyp mąką, rozwałkuj. Szklanką wycinaj krążki, które będą pierogami - oczywiście w połączeniu z jagodami.

Kładź łyżeczką jagody na każdy kawałek, zlep brzegi ciasta.

Wrzucaj pierogi z jagodami na wrzątek.

Gotuj pierogi z jagodami do momentu wypłynięcia (około 5 minut).

Wyłóż pierogi z jagodami na talerzyki łyżką cedzakową.

Polej śmietaną lub posyp cukrem.

Pierogi z jagodami - SMACZNEGO!

To był tradycyjny przepis na: Pierogi z jagodami składniki przepis jak zrobić pierogi

 

Zobacz w menu podobne przepisy kulinarne do: Pierogi z jagodami składniki przepis jak zrobić pierogi

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki