Kwas z ziemniakami składniki przepis sposób przygotowania zupy z kiszonej kapusty

Kwas z ziemniakami składniki przepis sposób przygotowania zupy z kiszonej kapusty

 

 

Składniki do przygotowania potrawy Kwas z ziemniakami:

1 kg kapusty kwaszonej, łopatka wieprzowa, 4 średnie marchewki, 2 średnie pietruszki, seler, 1 kg ziemniaków, listek laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz

 

Kwas z ziemniakami składniki przepis sposób przygotowania zdjęcie: Kwas z ziemniakami składniki przepis sposób przygotowania

 

Przygotowanie potrawy Kwas z ziemniakami:

 

Mięso zalej wodą, posól i gotuj około godziny pod przykryciem. Kapustę kwaszoną zalej wodą w osobnym garnku i zagotuj; wywar odcedź do naczynia.

Ziemniaki ugotuj w oddzielnym garczku, w osolonej wodzie. Odcedź.

Warzywa umyj, obierz i pokrój w kostkę. Do mięsa dodaj pokrojone warzywa, pieprz, ziele angielskie i liść laurowy. Gotuj na małym ogniu pod przykryciem przez pół godziny. Następnie, gdy mięso i warzywa będą już miękkie dodaj wywar z kapusty. Dopraw solą i pieprzem według uznania.

Na talerze wyłóż ziemniaki i zalej je zupą z warzywami - tak oto otrzymasz: Kwas z ziemniakami.

 

Kwas z ziemniakami zupa z kiszonej kapusty - SMACZNEGO!

To był tradycyjny przepis na:Kwas z ziemniakami składniki przepis sposób przygotowania zupy z kiszonej kapusty

 

Zobacz w menu podobne przepisy kulinarne do: Kwas z ziemniakami składniki przepis sposób przygotowania zupy z kiszonej kapusty

Polski

Wigilia Boże Narodzeni składniki przepisy przygotowanie potraw wypieki ciasta ciasteczka wypieki baby mazurki

Przygotowanie smakołyków Wigilia Boże Narodzeni przepisy na świąteczne potrawy

Wigilia Boże Narodzeni tradycyjne obyczaje świąteczne

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki