Kwas tradycyjny kwasek z królika przepis składniki przygotowanie

Kwas tradycyjny - kwasek z królika

Kwas tradycyjny kwasek z królika przepis składniki przygotowanie

 

Składniki potrawy Kwas tradycyjny - kwasek z królika:

1 kg kapusty kwaszonej,

mięso z ćwiartki królika,

3 średnie marchewki,

2 średnie pietruszki,

seler,

listek laurowy,

ziele angielskie,

2 łyżki posiekanej natki pietruszki,

sól,

pieprz

Przygotowanie potrawy Kwas tradycyjny - kwasek z królika:

Mięso z królika na Kwas zalej wodą, posól i gotuj około godziny pod przykryciem.

Kapustę kwaszoną na Kwas z królika - zalej wodą w osobnym garnku i zagotuj; wywar odcedź do naczynia.

Warzywa umyj, obierz i pokrój - przygotuj je do Kwasu z królika.

Do mięsa królika dodaj pokrojone warzywa, pieprz, ziele angielskie i liść laurowy.

Gotuj królika na małym ogniu pod przykryciem przez pół godziny. Następnie, gdy mięso królika i warzywa będą już miękkie dodaj wywar z kapusty. Dopraw królika solą i pieprzem według uznania. Dodaj do królika posiekaną natkę pietruszki.

Kwas tradycyjny - kwasek z królika - podawaj z makaronem.

 

zdjęcie potrawy: Kwas tradycyjny - kwasek z królika zdjęcie - Kwas tradycyjny kwasek z królika przepis składniki przygotowanie

Teraz możesz już zjeść Kwas tradycyjny z królika - SMACZNEGO!

To był tradycyjny przepis na: Kwas tradycyjny kwasek z królika przepis składniki przygotowanie

 

Zobacz w menu podobne przepisy kulinarne do: Kwas tradycyjny kwasek z królika przepis składniki przygotowanie

Polski

Wigilia Boże Narodzeni składniki przepisy przygotowanie potraw wypieki ciasta ciasteczka wypieki baby mazurki

Przygotowanie smakołyków Wigilia Boże Narodzeni przepisy na świąteczne potrawy

Wigilia Boże Narodzeni tradycyjne obyczaje świąteczne

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki