Kwas tradycyjny kwasek z królika przepis składniki przygotowanie

Kwas tradycyjny - kwasek z królika

Kwas tradycyjny kwasek z królika przepis składniki przygotowanie

 

Składniki potrawy Kwas tradycyjny - kwasek z królika:

1 kg kapusty kwaszonej,

mięso z ćwiartki królika,

3 średnie marchewki,

2 średnie pietruszki,

seler,

listek laurowy,

ziele angielskie,

2 łyżki posiekanej natki pietruszki,

sól,

pieprz

Przygotowanie potrawy Kwas tradycyjny - kwasek z królika:

Mięso z królika na Kwas zalej wodą, posól i gotuj około godziny pod przykryciem.

Kapustę kwaszoną na Kwas z królika - zalej wodą w osobnym garnku i zagotuj; wywar odcedź do naczynia.

Warzywa umyj, obierz i pokrój - przygotuj je do Kwasu z królika.

Do mięsa królika dodaj pokrojone warzywa, pieprz, ziele angielskie i liść laurowy.

Gotuj królika na małym ogniu pod przykryciem przez pół godziny. Następnie, gdy mięso królika i warzywa będą już miękkie dodaj wywar z kapusty. Dopraw królika solą i pieprzem według uznania. Dodaj do królika posiekaną natkę pietruszki.

Kwas tradycyjny - kwasek z królika - podawaj z makaronem.

 

zdjęcie potrawy: Kwas tradycyjny - kwasek z królika zdjęcie - Kwas tradycyjny kwasek z królika przepis składniki przygotowanie

Teraz możesz już zjeść Kwas tradycyjny z królika - SMACZNEGO!

To był tradycyjny przepis na: Kwas tradycyjny kwasek z królika przepis składniki przygotowanie

 

Zobacz w menu podobne przepisy kulinarne do: Kwas tradycyjny kwasek z królika przepis składniki przygotowanie

Polski

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki