Grzybowa na żeberkach jak zrobić przygotowanie zupy grzybowej

Grzybowa na żeberkach składniki, przepis, przygotowanie

Grzybowa na żeberkach jak zrobić przygotowanie zupy grzybowej

 

Składniki do przygotowania potrawy Grzybowa na żeberkach na Wigilię:

1/2 kg żeberek,

5 dag suszonych grzybów,

marchewka,

duża pietruszka,

kawałek selera,

łyżeczka mąki,

łyżeczka masła,

1/2 szklanki śmietany,

sól, majeranek,

3 ziarenka pieprzu czarnego,

makaron

 

 

 

 

 

 

zdjęcie potrawy: Grzybowa na żeberkach jak zrobić przygotowanie zupy grzybowej Grzybowa na żeberkach jak zrobić przygotowanie zupy grzybowej

 

 

 

 

Przygotowanie potrawy Grzybowa na żeberkach składniki, przepis, przygotowanie:

Uwaga: jeżeli przygotowujesz zupę grzybową na Wigilię - wyrzuć z tego smacznego przepisu mięso. Wigilia jest postna :).

Mięso na grzybową umyj i zagotuj w osolonej wodzie. Grzyby dokładnie opłucz, pokrój, zalej 1 i 1/2 litra zimnej wody i namocz. Potem przelej je do garnczka z mięsem, dodaj obraną marchewkę, pietruszkę, seler i pieprz.

Kiedy warzywa będą miękkie, wyjmij je z wywaru, dodaj majeranek, przypraw solą i gotuj.

Mąkę rozmieszaj ze śmietaną, rozprowadź z częścią wywaru, wlej do zupy, zamieszaj i zagotuj.

Grzybową na żeberkach podawaj z makaronem.

Zobacz w menu podobny przepis do: Grzybowa na żeberkach jak zrobić przygotowanie zupy grzybowej

Polski

Wigilia Boże Narodzeni składniki przepisy przygotowanie potraw wypieki ciasta ciasteczka wypieki baby mazurki

Przygotowanie smakołyków Wigilia Boże Narodzeni przepisy na świąteczne potrawy

Wigilia Boże Narodzeni tradycyjne obyczaje świąteczne

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki