Groch z kapustą jak zrobić na Wigilię przygotowanie grochu z kapustą

Tradycyjna potrawa Groch z kapustą

Groch z kapustą jak zrobić na Wigilię przygotowanie grochu z kapustą

tradycyjna potrawa Groch z kapustą

Składniki niezbędne do przygotowania tradycyjnej potrawy Groch z kapustą:

1 kg grochu,

1 kg kapusty kwaszonej,

łyżka masła,

łyżka majeranku,

łyżeczka jarzynki,

pieprz,

mała łyżeczka cukru

 

zdjęcie z przygotowania tradycyjnej potrawy Groch z kapustą zdjęcie z przygotowania tradycyjnej potrawy Groch z kapustą jak zrobić na Wigilię przygotowanie grochu z kapustą

 

Przygotowanie tradycyjnej potrawy Groch z kapustą:

Kapustę opłucz w zimnej wodzie, osącz i ponownie zalej wodą. W osobnych garnkach ugotuj kapustę i groch do miękkości. Następnie połącz te dwa składniki (odłóż trzy łyżki grochu do osobnej miseczki i przetrzyj go przez sitko) i gotuj dalej z łyżką masła, dodaj przyprawy, roztarty groch i cukier. Wymieszaj i gotowe.

tradycyjna potrawa Groch z kapustą - zobacz podobne potrawy:

Polski

Wigilia Boże Narodzeni składniki przepisy przygotowanie potraw wypieki ciasta ciasteczka wypieki baby mazurki

Przygotowanie smakołyków Wigilia Boże Narodzeni przepisy na świąteczne potrawy

Wigilia Boże Narodzeni tradycyjne obyczaje świąteczne

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki