Sernik z "rosą" - przepis, przygotowanie tradycyjnego sernika

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Sernik z "rosą" 

 Składniki przepisu  Sernik z "rosą":

Masa serowa:

80 dag sera, 2 szklanki mleka, 1/2 szklanki oleju, ½ szklanki cukru, budyń śmietankowy, 4 całe jaja, sok z jednej małej cytryny

Ciasto:

3 szklanki mąki, 1 szklanka cukru, 4 żółtka, 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 cukier waniliowy, kostka margaryny

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Przygotowanie potrawy Sernik z "rosą":

Wszystkie składniki na nadzienie serowe zmiksuj na jednolitą masę. Ciasto zagnieć ze wszystkich podanych składników, włóż do formy, wylej masę serową i wstaw do nagrzanego piecyka. Z pozostałych białek ubij pianę, dodając cukier. Po 20 minutach wyjmij ciasto z piecyka i wyłóż na nie ubitą pianę. Wstaw ciasto ponownie do piecyka na jeszcze około 15-20 minut.