Pomidorowa - zupa na każdą smaczną okazję

karp kasza groch makowiec Wigilia Boże Narodzenie składniki przepisy przygotowanie smacznych wigilijnych potraw WESOŁYCH ŚWIĄT!

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

 

Pomidorowa z papryką

 Składniki przepisu Pomidorowa z papryką:


10 pomidorów,

1 czerwona papryka,

1 zielona papryka,

1 średnia cebula,

1 ząbek czosnku,

1 ogórek,

miąższ z 2 kromek chleba,

3 szklanki wody,

4 łyżki oliwy,

2 łyżki soku z cytryny,

sól,

pieprz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Przygotowanie potrawy Pomidorowa z papryką:

Obierz cebulę, ogórka i czosnek. Umyj, sparz i obierz  ze skórki pomidory. Z umytych papryk usuń gniazda nasienne, wszystkie warzywa pokrój w kostkę. Całość zalej wodą,  dodaj namoczony wodą chleb, sok z cytryny. Gotuj około 15 minut. Przestudź. Dodaj oliwę. Zmiksuj i dopraw do smaku. Podawaj na ciepło z grzankami lub z jajkiem ugotowanym na twardo.

Nazwa użytkownika