Piernikowe serca w czekoladzie

Piernikowe serca w czekoladzie

 Składniki do przygotowania przepisu Piernikowe serca w czekoladzie:

25 dag miodu,

szklanka cukru,

2/3 kostki masła,

50 dag mąki,

2 jajka,

czubata łyżeczka sody,

¼ szklanki mleka,

przyprawa do pierników,

tłuszcz do formy,

sól

 

 

 

 

 

 

zdjęcie potrawy: Piernikowe serca w czekoladzie

 

 

 

 

 Przygotowanie przepisu Piernikowe serca w czekoladzie:

Masło z miodem podgrzej na małym ogniu i ostudź. Do masy wsyp partiami mąkę,  cały czas mieszając. Jajka utrzyj z cukrem, dodaj do masy. Sodę rozpuść w mleku. Dodaj do masy, wsyp szczyptę soli oraz przyprawę do pierników. Wyrób na gładkie ciasto.

Piernik przelej do natłuszczonych foremek w kształcie serca. Do 3/4 wypełnione ciastem foremki włóż do piekarnika na około 40-45 minut.

Po upieczeniu - serduszkowe pierniczki oblej czekoladą rozpuszczoną z dwoma łyżkami wody. 

Polski

Wigilia Boże Narodzeni składniki przepisy przygotowanie potraw wypieki ciasta ciasteczka wypieki baby mazurki

Przygotowanie smakołyków Wigilia Boże Narodzeni przepisy na świąteczne potrawy

Wigilia Boże Narodzeni tradycyjne obyczaje świąteczne

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki