Ciasto na Walentynki Malowane serca walentynkowe z piernika

Ciasto na Walentynki Malowane serca walentynkowe z piernika

Składniki potrawy Malowane serca walentynkowe według przepisu poswojsku.pl:

25 dag miodu,

szklanka cukru,

2/3 kostki masła,

50 dag mąki,

2 jajka, czubata łyżeczka sody,

¼ szklanki mleka, przyprawa do pierników,

tłuszcz do formy,

sól, garść wiórków kokosowych,

tabliczka rozpuszczonej czekolady

 

zdjęcie: Ciasto na Walentynki Malowane serca walentynkowe z piernika Ciasto na Walentynki Malowane serca walentynkowe z piernika

 

Przygotowanie potrawy Malowane serca walentynkowe z piernika:

Masło z miodem podgrzej na małym ogniu i ostudź. Do masy wsyp partiami mąkę,  cały czas mieszając. Jajka utrzyj z cukrem, dodaj do masy. Sodę rozpuść w mleku. Dodaj do masy, wsyp szczyptę soli oraz przyprawę do pierników. Wyrób na gładkie ciasto.

Piernik na Walentynki przelej do natłuszczonej formy, ciasto musisz piec około 50 minut.

Po wyjęciu pokrój w prostokąty. A następnie polukruj. Rozpuszczoną czekoladą zrób na wierzchu każdego kawałka obrys walentynkowego serca.

"Do wnętrza" serca walentynkowego wsyp wiórki kokosowe.

 

Zobacz w menu podobne przepisy do: Ciasto na Walentynki Malowane serca walentynkowe z piernika

 

 

Polski

Wigilia Boże Narodzeni składniki przepisy przygotowanie potraw wypieki ciasta ciasteczka wypieki baby mazurki

Przygotowanie smakołyków Wigilia Boże Narodzeni przepisy na świąteczne potrawy

Wigilia Boże Narodzeni tradycyjne obyczaje świąteczne

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki