Ciasto na Walentynki Babka tradycyjna na walentynkowy wieczór- przepis, przygotowanie

Ciasto na Walentynki Babka tradycyjna na walentynkowy wieczór- przepis, przygotowanie

 

 Składniki do przepisu na: Babka tradycyjna na walentynkowy wieczór:

1 szklanka cukru,

1 torebka cukru waniliowego,

4 jajka,

1 szklanka mąki pszennej,

2 łyżki mąki ziemniaczanej,

2 łyżeczki proszku do pieczenia

 

zdjęcie potrawa na Walentynki: Ciasto na Walentynki Babka tradycyjna na walentynkowy wieczór- przepis, przygotowanie Ciasto na Walentynki Babka tradycyjna na walentynkowy wieczór- przepis, przygotowanie

 

 

Przygotowanie ciasta: Babka tradycyjna na walentynkowy wieczór:

Jajka umyj, oddziel żółtka od białek. Białka ubij z cukrem i cukrem waniliowym "na sztywną pianę", następnie dodaj żółtka, ubijaj dalej - na koniec dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia. Powstałe ciasto dokładnie ubij (mikserem), a następnie wlej do nasmarowanej tłuszczem foremki. Możesz foremkę zamiast smarowania tłuszczem wyłożyć papierem do pieczenia.

Surowe ciasto na Walentynki w foremce wstaw do piekarnika na około 40 minut (temperatura 180 stopni). Po wyjęciu z foremki polej babkę walentynkową polewą czekoladową.

 

Zobacz w menu podobne przepisy do: Ciasto na Walentynki Babka tradycyjna na walentynkowy wieczór- przepis, przygotowanie

Polski

Wigilia Boże Narodzeni składniki przepisy przygotowanie potraw wypieki ciasta ciasteczka wypieki baby mazurki

Przygotowanie smakołyków Wigilia Boże Narodzeni przepisy na świąteczne potrawy

Wigilia Boże Narodzeni tradycyjne obyczaje świąteczne

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki